Novichem
Przyprawy nadają naszemu życiu smak. Znalazły codzienne zastosowanie w kuchni, gastronomii, zakładach wytwarzających półprodukty i produkty żywnościowe.
NAZWA
|
PRZEZNACZENIE |
---|---|
NOMINA NOMINA PLUS |
fosforany do indywidualnego |
NOMINA MIX-1 NOMINA MIX-POL NOMINA MIX-50 PLUS NOMINA MIX- 60 NOMINA MIX-60 PLUS NOMINA EXTRA NOMINA UNI NASTRZYK EKONOMIK NASTRZYK EKONOMIK bez aromatu |
solanki fosforanowe do wędzonek |
NOMINA PEK |
solanka bezfosforanowa do wędzonek |
NOMINA DR NOMINA AGRA |
fosforanowa solanka do wędzonek drobiowych |
NOMINA COMBI DR | fosforanowa solanka do wędlin drobiowych |
NOMINA BK Złoty Medal "Polagra Food 2001" NOMINA BK PLUS |
solanki do boczku, pachwiny, podgardla,
bez fosforanów |
NOMINA BK Zet FOS NOMINA BK FOS |
solanki do boczku, pachwiny, podgardla,
z fosforanami |
NOMINA EFKA NOMINA BK FOS FUNKCJA EKONOMIK FUNKCJA TK FOS |
solanki do wędlin, z fosforanami
|
NOMINA KIEŁBASA 80 | solanka do wędlin wysokowydajnych |
NOMINA TB FOS NOMINA TB FOS bez aromatu |
"tani boczek", z fosforanami
|
NOMINA QTR |
mieszanka wspomagająca kutrowanie, |
NOMINA PR |
do parówek |
NOMINA PR FOS |
do parówek, z fosforanami |
NOMINA LAKA | mieszanka do wędlin homogenizowanych, z fosforanami |
NOMINA PT |
do pasztetu |
NOMINA PT FOS |
do pasztetu, pasztetowej, wątrobianki |
NOMINA BRU | emulgator |
NOMINA OPTAVIT |
mieszanka do mięsa garmażeryjnego |
STABILIZATOR BARWY SB-3 | mieszanka zabezpieczająca barwę wędlin i produktów wędliniarskich |
MONOGEL | karagen |
STABILIZATOR pH |
mieszanka podwyższająca pH solanki |
MIESZANKI PRZYPRAWOWO-FUNKCJONALNE |
do kiełbas, wędlin podrobowych |
COMBI PASZTETY, w 3 wersjach smakowych: IMBIROWYM, ŻURAWINOWYM, GRZYBOWYM |
kompletna mieszanka przyprawowo-funkcjonalna typu COMBI, do pasztetu, pasztetowej, wątrobianki |
COMBI GRILL, w 6 wersjach: PODSTAWOWY, ŁAGODNY, PIKANTNY, EXTRA, HANYS, BIWAKOWY |
kompletna mieszanka przyprawowo-funkcjonalna typu COMBI, do kiełbas |
MIESZANKI AROMATYCZNE W PROSZKU AROMAT UNI AROMAT SKB AROMAT ICH AROMAT SZYNKI AROMAT KONSERWY AROMAT MIĘSA AROMAT BEKONU |
aromaty
|
BARWNIK BMS IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO: SUPRO 595 BIAŁKO ZWIERZĘCE CYTRYNIAN SODU CHLOREK POTASU CHLOREK WAPNIA GUMA GUAR GUMA KSANTANOWA GLUKOZA GLUTAMINIAN SODU IZOASKORBINIAN SODU KWAS CYTRYNOWY KWAS L-ASKORBINOWY KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO LAKTON KWASU GLUKONOWEGO (GDL) MIESZANKI DEKORACYJNE: - zielona - czerwona - żółta - uniwersalna - czarna MALTODEKSTRYNA MONO- i DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH PLAZMA KRWI SKROBIA ZIEMNIACZANA ŻELATYNA 240-260 BLOOM ŻELATYNA SMAKOWA: - S - do mięs (średni żel) - M - do mięs (mocny żel) - D - do drobiu - R - do ryb |
inne dodatki
|